Nijmeegse Bierfeesten

Is de oudste stad van ons land altijd al een bezoek waard. Met pinksteren: de Nijmeegse Bierfeesten. 3 dagen op het Valkhof

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, kent een lange en interessante brouwhistorie. De beschrijvingen van het legendarische en in verschillende andere plaatsen geimiteerde Molbier, het 17e eeuwse Brouwershuis en de herbebouwde Korte en Lange Brouwerstraat herinneren daar nog aan. Gezien de bescheiden omvang van de meeste middeleeuwse brouwerijen, de toegevoegde kruidenmengsels en niet te vergeten de gebrekkige hygiëne zullen de Nijmegenaren al vroeg hebben kunnen kennismaken met een gevarieerd smakenpalet. In de 19e en 20e eeuw verwerkten diverse bierbottelarijen in de stad de producten van brouwerijen elders in het land en ook Duitse bieren vielen hier in de smaak. Vandaag de dag is de Nijmeegse speciaalbierconsumptie per hoofd van de bevolking naar men zegt de hoogste van het land. Veel cafés kunnen bogen op een uitgebreid assortiment en kennis, enkele bereikten hoge plaatsen in de Café Top 100.

Om Nijmegen als speciaalbierstad nog meer te promoten besloten de cafés Samson, Freddys Beerkitchen, De Mug, De Opera en De Deut samen te werken bij het organiseren van de Nijmeegse Bierfeesten, die dit jaar voor de 2e keer gehouden word. Enkele kleine ambachtelijke Nederlandse brouwerijen - waaronder natuurlijk onze eigen Stadsbrouwerij De Hemel - geven met een aantal bekende en minder bekende Belgische brouwers en zelfs een Amerikaan acte de présence. De bieren zullen in eigen glazen (18cl) worden geschonken zodat u er zoveel mogelijk kunt proeven zonder al te kwalijke gevolgen. Er wordt gezorgd voor gepaste live muziek en er zijn kleine snacks verkrijgbaar.

Welkom op de aankomende editie van wat een jaarlijks terugkerend en groeiend evenement moet worden! Kom met het openbaar vervoer en drink met mate. www.nijmeegsebierfeesten.nl.

Bier met liefde gebrouwen drink je met verstand.

www.nijmeegsebierfeesten.nl